Trænger du til nye lamper i køkkenet? Her er 14 gode bud på hvad du skal have

Hængelamper, spotlys, lysstofrør eller væglamper: hvad pokker skal man vælge til sit køkken? Køkkenet er ikke kun et rum, hvor vi laver mad. Det er også et sted, hvor vi samles, hygger, spiser sammen, nyder en god drink og meget mere. 

Derfor skal belysningen i køkkenet matche alle behov. Køkkenet har nemlig både brug for en kraftig belysning til arbejdsstationerne over køkkenbordet og også en hyggelig belysning ved spisebordet, hvor man kan sidde og nyde en god middag sammen med venner eller familie. 

Det er utrolig vigtigt at vælge den rigtige lampe til køkkenet, så man ikke skal stå og udskifte hele opsætningen, fordi belysningen er blevet dårlig. I denne guide får du 14 gode bud på, hvilken køkkenlampe som kunne være perfekt til dit køkken derhjemme. 

1. Spots til køkkenet

Spots er en rigtig god og populær løsning til køkkenlys. Spots er minimalistiske, elegante og diskrete, og så udsender de et godt og kraftigt lys. Spots kan opsættes i loftet eller på væggen. De er for eksempel rigtig gode at installere over køkkenbordet. Du kan finde flere smarte spots hos AndLight.

2. LED køkkenbelysning

LED køkkenbelysning er en anden populær løsning at hænge over køkkenbordet. Her kan du for eksempel vælge den minimalistiske LED lampe fra Light-Point, som er en moderne lampe, der forbinder praktikalitet med æstetik. Denne lampe er god til et køkken, som er minimalistisk designet med rene linjer og lyse farver.

3. Philips Hue køkkenlampe

Du har med garanti hørt om Philips Hue før. Philips Hue giver dig mulighed for, at få præcis det lys, som du har behov for i dit køkken. Lampen kan indstilles i forhold til farver og styrke, så du kan bestemme, hvilken stemning du vil sætte i dit køkken. Køkkenlampen har et fint og simpelt design, som kan komplimentere næsten hvilken som helst køkkenstil. 

4. Ambit Rail Pendel

Er du vild med det ny-nordiske og skandinaviske design? Så er en Ambit Rail Pendel det perfekte valg til dit køkken. Lampen er simpel og minimalistisk og giver liv til den klassiske stemning i dit køkken. Denne pendel består af tre lamper, som er monteret side om side på et langt rør, som skjuler de mindre yndige kabler. 

5. Nordlux Pendel

Pendellamper er virkelig in for tiden. Hvis du gerne vil spare nogle penge, men samtidig have en flot og stilren lampe til dit køkken, så kan du købe den budgetvenlige Nordlux Pendel. Denne lampe fungerer mindre godt over køkkenbordet, men er perfekt at hænge i køkkenhjørnet eller over spisebordet. Nordlux Pendellen ser fedest ud, hvis man monterer flere lamper i forskellige størrelser ved siden af hinanden.

6. Fransk Factory lampe

Elsker du den franske romantiske stil? Så kan du købe den charmerende og rustikke Factory lampe. Lampen er stor, rustik og rå, så hvis du gerne vil have et mere iøjnefaldende lampedesign, så er denne lampe perfekt for dig. Den franske lampe komplimenterer den antikke stil, så hvis du gerne vil give dit køkken lidt mere kant, så skal du have fingrene i en Factory lampe. 

7. Flowerpot Pendel

Flowerpot pendellen er en smuk designerlampe, som giver køkkenet liv og farver. Lampen er inspireret af den markante og farverige stil fra 60'erne og 70'erne, men passer stadig rigtig godt ind i den nordiske stil, som vi har i dag. En Flowepot Pendel er en god spisebordelampe, men den kan også sagtens hænge over køkkenbordet. Vi anbefaler du køber 2-3 Flowepot Pendeller, som kan hænge ved siden af hinanden, hvis du gerne vil bruge dem over køkkenets arbejdsstationer. 

8. Fleksible væglamper

Det er blevet populært at droppe loftslamperne og i stedet bruge fleksible væglamper, som for eksempel modellen fra GRAS. GRAS lampen monteres på væggen på en lang fleksibel stang, som kan justeres efter behov. Med den bevægelige lampe kan du selv bestemme lysretningen afhængig af, hvor du gerne vil sætte spot for eksempel over køkkenbordet, når du står og laver mad. 

9. Industrielle lysstofrør

Lysstofrør er en alternativ og unik form for belysning, som komplimenterer den rå og industrielle stil. Et lysstofrør giver ekstra meget lys, da lampen ikke er begrænset af en skærm. Designet er simpelt men flot, og så optager lampen heller ikke særlig meget plads i køkkenet. 

10. LED panel

Et LED-panel er til dig, som gerne vil have en lysstærk lampe i dit køkken. LED er smart, fordi det kan indstilles til forskellige lystoner. For eksempel er det godt med en kraftig og hvidtonet belysning, når du står og arbejder i køkkenet, mens varme toner passer bedre over spisebordet. LED kan ofte styres via en fjernbetjening, så du hurtig kan skifte lystoner ved hjælp af en knap. LED-paneler kan både være smalle lige som et lysstofrør eller store og firkantede, hvis du vil have en kraftigere belysning. 

11. Pendellampe med træbjælker

Vil du gerne komplimentere dit køkken med et moderne og naturligt lampedesign? Så kan du montere dine pendeller fra en træbjælke i loftet. Denne lampeløsning er blevet populært i mange danske hjem, og giver køkkenet et lækkert vintagelook. Træbjælken kan med fordel monteres med lamper som hænger i forskellige højder, så lyskilderne fordeles over bordet. 

12. Hængelamper med træskærme

Hvis du er vild med hængelamper i det rustikke look, så er pendeller med træskærme et godt valg. Hængelamper i køkkenet er altid smarte at have både over køkkenbordet eller spisebordet. Hvis du gerne vil have lamper, som ser mere markante og iøjnefaldende ud, så vil du blive glad for en pendel, hvor pæren er omkranset af en flot træskærm. 

13. Runde hængelamper fra Sanad

Dette er en lampe, som komplimenterer det minimalistiske og moderne køkken. Der findes mange forskellige runde hængelamper, men modellen fra Sanad er særlig populær på grund af dens stilfulde ydre og rolige farver. Lampen består af fem skærme, som er fastgjort til et ophæng. Lampen har et helt unikt udseende, som adskiller den fra andre køkkenlamper, hvilket gør den til et iøjnefaldende møbel i dit køkken. Lampen integreres ubesværet i køkkenet, hvis du elsker rene linjer og harmoniske former.

14. Praktiske underskabslamper

Hvis du har vægskabe over bordpladen i køkkenet, så kan det være praktisk med en underskabslampe, som kan oplyse bordet de rigtige steder. Underskabslamper integreres i selve køkkenskabene og oplyse bord, kogeplade eller håndvasken med et behageligt og varmt lys.

Menu
Top