Udgivet i Livsstils & Bolig-Univers

Smarte måder at finansiere dine nye køkkenredskaber på

Af Koekkenredskaber.dk

Du kender det helt sikkert. Uanset om du har egen ejerbolig eller om du lejer dig ind på markedet, er der altid et eller andet, der ikke passer helt præcis til din smag, dine møbler eller dine dekorationer til væggene. Nogle gange er det blot en enkelt væg, der skal have en ny gang maling, andre gange er det større projekter som køkkenet fra 70'erne, der trænger til en tur. Og det kan blive en dyr affære, især hvis du netop har smidt et stort pengebeløb efter et huslån eller et depositum eller bare i det daglige budget. 

Men der er måder at omgås dette på uden at vente længe. Et kviklån kan måske være løsningen for dig. Et kviklån er hurtigere og nogle gange nemmere end at skulle igennem en lang procedure hos banken. Men det er heller ikke noget, man skal tage let på. Der er et hav af forskellige former for lån og muligheder, der alle kan have sine fordele og ulemper i forhold til netop dine behov. Læs videre, hvis du vil have et godt overblik, inden du kaster dig ud i dit næste køkkeneventyr.

Forskellige typer lån 

Studielån og erhvervslån: Disse er lån, som typisk tages til et specifikt formål. For eksempel bruges studielån til at betale daglige udgifter som husleje og mad, mens man er under uddannelse og har mindre tid til at arbejde, mens et erhvervslån er et lån, virksomheder optager til at kunne drive deres forretning. 

Forbrugslån: Navnet på dette lån giver næsten sig selv. Det er et lån, du typisk optager i din egen bank og kan bruges til lige hvad du har lyst til. Det kan være ferier, at betale gæld af eller høje elregninger. 

Peer-to-peer (P2P) lån: Dette lån er mindre kendt for den almene borger, men kan være smart. Det er et lån, du optager fra andre personer eller firmaer via online platforme. 

Mikrolån: Denne form for lån, kan minde lidt om kviklån, men gives ofte til folk, der har lav indkomst, og derved har svært ved at optage traditionelle lån fra banken. De dækker tit over små daglige udgifter. 

Lønkontoovertræk: Dette lån kender vi alle, selvom det er nemt at glemme, at det er et lån. Det kan du tage, hvis du har et kreditkort med kassekredit. Det hedder også overtræk, og er noget som vi alle har prøvet. 

Afbetaling: Denne form for lån betaler du typisk tilbage i faste rater over en fastsat periode. Det bruges typisk, når du køber noget større som for eksempel en bil eller diverse former for teknologi. Fordi de er fastsat, ved du præcis hvor meget du kommer af med i sidste ende. 

Kviklån: Dette lån er typisk et mindre lån. Du låner mindre penge, og du betaler det af på kortere tid. Ved et kviklån behøver du ofte ikke bruge lang tid på godkendelsesprocedure, hvilket gør det godt til at finansiere nødvendigheder lige nu og her. 

Det skal du overveje inden du låner 

Der er en lang række faktorer, der kan spille ind på, hvilket lån, der er det helt rigtige til netop din situation. Den første oplysning, du typisk får er det samlede kreditbeløb. Dette er det kontante beløb, du får i hænderne, når du tager lånet, og typisk det beløb penge, du står og mangler til dit køkken. Essentielt, men næsten vigtigere er den variable debitorrente og ÅOP (Årlige omkostninger i procent). Det er henholdsvis renten, du skal betale lånet af på og det samlede beløb, som lånet vil koste.

ÅOP inkluderer altså også diverse gebyrer, der er forbundet med lånet, og denne kan fortælle dig noget vigtigt om det samlede tilbagebetalingsbeløb. Det er det endelige beløb med alle renter, gebyrer og selve de penge, du lånte, som du vil skulle ende med at betale i sidste ende. 

Alle disse tal har betydning for, hvordan lånet vil arte sig i fremtiden. Tager du for eksempel et kviklån med en lav rente, men til gengæld mange gebyrer, så kan det samlede tilbagebetalingsbeløb ende med at være højere end et kviklån med en højere rente, men færre og lavere gebyrer. Om du forventer at tjene nok penge til at kunne betale tilbage på lånet hurtigt, så din løbetid bliver kortere, kan et kviklån med lav rente og høje gebyrer måske alligevel betale sig. 

Spring ud i det 

Der er mange ting at skulle tage stilling til, og selvom det altid er federe at have pengene i lommen, kan lån være en rigtig god metode, hvis du har brug for nogle hurtige og gode penge. Især kviklånet er en joker på markedet. Det har ry for at være et risikabelt lån, men det kan være nødvendigt og virkelig dejligt i situationen.

Derudover er der regler for, hvordan kviklån må sammensættes, så de samlede årlige omkostninger i procent typisk ikke må overstige 25%. Det må heller ikke ende med at du betaler mere end 100% tilbage i tilbagebetaling, det vil sige, at renterne aldrig kan overstige mere end 100% af det beløb, du lånte fra starten, hvilket giver dig en sikkerhed. 

Så hvis du står og har forelsket dig i en ny blender med alle de smarte funktioner, en non-stick pande, der kan tåle både redskaber af metal og vaskemaskine eller en ny samtale-ø til køkkenet, som de gjorde i 90'erne, men ikke har finanserne til at slå til det gode tilbud med det samme, så kan kviklån være netop det lån du har brug for - så længe du stadig husker at tænke dig om.

Heldigvis er der hos Kviklånet et overskueligt overblik over konkrete kviklån, du kan tage, hvis pengene ikke rækker. Find dem her: https://kviklanet.dk/laan-penge/ Her finder du de stærkeste spillere på markedet med de bedste betingelser og lån.

Få et hurtigt og nemt overblik over variable debitorrenter, ÅOPs og kreditbeløb fra firmaer som Skagens Finans, Arcadia Finans og D|E|R Privat Finans. Siden er så smart, at den ikke blot giver dig alle de essentielle informationer, du har brug for i dit valg, men at du også kan ansøge om lånet via link på hjemmesiden. Alt du skal gøre er blot at trykke på knappen og så bliver du ført til dit næste køkkeneventyr. 

Find det du mangler på koekkenredskaber.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 33.881 produkter fra mere end 284 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 66.418 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:22.

200
Produkttyper
33.881
Produkter
348
Brands
284
Forhandlere
66.418
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.