Fortjener dine opskrifter at blive delt med verden? Så læs her hvordan du starter din egen opskriftshjemmeside

Det har aldrig været nemmere at dele sine opskrifter, meninger, holdninger og talenter med verden. Internettet er et perfekt sted for at finde et publikum, som elsker det, man lige præcis selv har talent for.

Sidder du med et stort talent indenfor madlavning? Så vil vi i denne artikel kigge lidt på, hvordan man kan oprette en opskriftshjemmeside.  Hvad er godt at tænke over, inden man starter, og hvad er godt at gøre efter, at man er gået online. For vil man bare dele sine opskrifter, eller er man ude på at tjene penge på formålet?

Afsøg markedet, hvad findes der allerede?

Først og fremmest skal man kigge lidt på, hvad der allerede er derude. Der er nemlig mange mennesker, der har lyst til at dele deres opskrifter, og derfor er der mange hjemmesider med netop dette emne.

Der kan derfor være god inspiration at finde i det utal af hjemmesider, der allerede findes på internettet. Du vil både kunne finde inspiration til, hvad du selv kan gøre, men du kan især også finde inspiration til, hvad du ikke skal gøre.

Det er altid en god ide at afsøge markedet, inden du går i gang. Især hvis det ikke kun handler om, at du vil dele dine opskrifter, men også handler om, at du vil tjene penge på det på sigt.

Afsøg markedet, og find frem til nogle hjemmesider med opskrifter, som du godt kan lide. Find ud af, hvorfor du godt kan lide dem, og lad dig inspirere af det.

Alle gode kunstnere stjæler, er der nogen, der engang har sagt. Det er også tilladt at gøre her, i hvert fald når det gælder inspiration til din hjemmesides formål. Inspiration er dog ikke lig med, at du bør kopiere en til en. Husk altid dette.

Hvad gør din vinkel speciel?

Selvom det er ok at stjæle lidt fra andre succesfulde hjemmesider, så skal man dog stadig være opmærksom på at gøre hjemmesiden unik på sin egen måde.

Der er naturligvis ikke meget unikt over opskrifter i sig selv, men måden, man fremviser dem på, kan måske gøres lidt mere speciel.

Det kan være noget så simpelt, som hvordan layoutet på hjemmesiden er, eller det kan være måden, hvorpå opskrifterne bliver delt. Måske har du en sjov skrive stemme, som du kan bruge, så der på den måde kan komme lidt humor ind? Måske er det fordi, at du har en helt ny og unik vinkel på en populær ret, og det er det, der gør, at netop din side er speciel.

Find frem til, hvordan din hjemmeside kan skille sig ud. Det behøver ikke at være helt banebrydende unikt, men det er altid en god ide, at give sin side noget personlighed, som der ikke findes andre steder.

Med andre ord, hvad gør dig unik? Implementer det i måden, du deler dine opskrifter.  

Lav en hjemmeside til formålet

Det siger lidt sig selv, men du skal naturligvis have lavet en hjemmeside til formålet. Det er der flere måder, hvorpå du kan gøre. Du kan enten gå til en professionel hjemmeside designer, der kan skabe en smart og brugervenlig hjemmeside til dig, eller du kan finde frem til nogle af de internetplatforme, der giver dig mulighed for nemt at designe din egen.

Her kan du igen overveje, hvad det er, der skal gøre din side unik. For hvis det egentlig bare er en hjemmeside til at dele opskrifter, og der ikke er så meget andet i det, så kunne det måske være en god ide at hyre en til at lave din hjemmeside for dig.

For her kan du måske i det mindste få et design, der gør din side til noget helt specielt.

Hvis du samtidig gerne vil tjene penge på hele formålet, så er det måske også en god ide at hyre en person, der kan sørge for, at brugervenligheden på din hjemmeside er i top.

Vi er ofte sådan som mennesker, at hvis tingene er lidt bøvlede, så hopper vi hurtigt hen til et andet sted, hvor det er lidt nemmere.

Det skal dog også siges, at rigtig mange mennesker er vant til disse internetplatforme, hvor man får en hjemmeside ud fra en skabelon. Og derfor kan disse også sagtens bruges til brugervenligheden af din side. Men du får dog ikke noget unikt forærende her.

Overvej derfor dette, inden du vælger en designer eller en skabelon.

Overvej mulighederne for at booste din hjemmesides besøgende

Når du har alt klart, så er det naturligvis bare at dele løs af dine spændende opskrifter, og så venter du ellers bare på, at du får nogle besøgende. Eller hvad?

De besøgende kommer desværre ikke altid af sig selv. Du skal på en eller anden måde sørge for, at de kan finde frem til din side.

Din hjemmeside vil naturligvis kunne findes på Google og andre søgemaskine, men det er ikke sikkert, at du overhovedet vil være en af de øverste på listen over hjemmesider, der kommer frem, når de søger på opskrifter.

Det er der dog heldigvis råd for. Du kan nemlig gøre noget, så du kommer højere op i rangeringen af hjemmsider, når dit emne søges. Det kan nemlig her være en god ide at lære grundlæggende søgemaskineoptimering, som kan sørge for, at du får en højere rangering på google og andre søgemaskiner, og dermed vil opleve at få flere besøgende.

Det er især brugbart, hvis du i sidste ende gerne vil tjene penge på dit projekt. For med flere besøgende vil du have mulighed for højere annonce indtægter.

Er dit mål ikke at tjene penge, kan det dog stadig godt være en god ide at lære søgemaskineoptimering alligevel, i hvert fald hvis du ønsker, at folk finder frem til din side.

Afrunding

Der er mange sider derude med opskrifter. Men der er også mange af dem, som er endt i en succeshistorie, og hvor personerne bag er endt med at leve af deres side.

Det kan naturligvis også blive dig, hvis du er indstillet på, at det kræver arbejde, og at det ikke bare er noget, der sker fra den ene dag til den anden.

En god hjemmeside med gode opskrifter er altid populært, og har du derfor de bedste opskrifter i verden, så er der vel ikke meget i vejen for at begynde at dele dem. Du ender måske endda med at tjene penge på dem, hvis de viser sig, at der også er andre end dine nærmeste, som elsker din mad.


 

Menu
Top