Lad en smart og uundværlig køkkengadget være årets mandelgave

Mandelgaven kan godt være en kedelig gave, som det er lidt skuffende at vinde. Ofte er det bare en fjollet æske chokolade eller noget andet, som mere er af symbolsk værdi, end noget andet.

Mandelgaven er en gammel tradition, som det er synd ikke at holde i hævd på behørig vis.

Her får du indledningsvis et par forslag på gode ting til køkkenet, som vil gøre alle voksne glade. Er der børn med i legen, kan du eventuelt have en gave målrettet mod børn og en målrettet mod voksne.

Ud over gode ting til køkkenet, findes der mange andre gode, sjove og brugbare gaver som du kan bruge som mandelgave. Dem får du bud på længere nede i artiklen.

Køkkenting der er brugbare og som gør glæde

Her får du et par gode bud, på køkkenredskaber, som vil være rigtig gode mandelgaver, til enhver voksen. De fleste af os har svært ved at smide slidte køkkenredskaber ud, så selv om modtageren muligvis har nogle af de nævnte ting i forvejen, kan det sagtens tænkes at det er tid til udskiftning.

  • Sage køkkenredskaber i 7 dele. Sage er et lækkert mærke i køkkenudstyr. De har lavet en fin serie af de mest anvendte køkkenredskaber, som kan købes som et samlet sæt, til en fornuftig pris. Sættet består af en god robust køkkensaks, de uundværlige grydeske og spatel. Derudover er der måleske og andre gode sager.
  • Umbra holder. Umbra er et andet lækkert mærke. De har fremtryllet en lækker holder som passer i ethvert køkken. I stedet for at smide alle redskaber ned i skuffen, kan du hænge dem på din nye fine holder. Rod i skuffen er uundgåeligt, hvis alle redskaber skal være samme sted. Med denne holder kan du have de redskaber fremme, som du bruger mest og kun have de andre i skuffen.
  • RAW er en eksklusiv serie af lækre køkkenredskaber. Her kan du blande og vælge som du selv synes. Til de lækre redskaber kan du købe en Aida krukke som holder, eller bare nøjes med de lækre redskaber fra RAW.
  • Kaffebønner og en god kaffekværn. Hvis dine gæster drikker kaffe vil de sætte pris på rigtigt gode kaffebønner og en god kværn til at kværne dem i. Der findes både gode bønner og gode kværne af forskellige mærker.
  • Sy en tehætte. Det kræver selvfølgeligt lidt mere at lave gaver selv, til gengæld bliver modtageren ofte meget gladere, end de bliver for færdigt købte produkter.
  • Hækl grydelapper. Igen kræver det lidt mere af dig, end bare at købe køkkenting i en forretning. Grydelapper er altid en god gave. De bliver slidte med tiden og de hører sjovt nok ind under den kategori af ting, som vi glemmer selv at skifte ud.
  • Strik karklude. Endnu en gave som kræver noget af giveren. Til gengæld er det en meget nem ting selv at lave. Med lidt øvelse kan du strikke en klud på en aften, samtidig med at du ser din yndlings serie. Find flere ideer til mandelgaven her.

Andre gode mandelgaver

Ud over de nyttige redskaber og ting til køkkenet, findes der mange andre gode gaver som du kan bruge som mandelgave. Her får du et lille udpluk af både sjove og anderledes gaver.

Plakater

Plakater kan være alt lige fra genoptryk af gamle reklamer for kaffe eller tobak, til reproduktioner af store malere gennem tiden.

Der findes også en række nyttige plakater. Der findes flotte plakater med nyttige planter i naturen, som du selv kan gå ud og høste og derefter bruge i madlavningen. Andre plakater er bygget op som madpyramider og giver gode råd til en sundere kost.

En helt anden slags er dem med citater. Der kan du helt sikkert finde et smukt citat, som passer lige på dine gæster.

Kalender

Mandelgaven bliver givet en uge før det nye år, så hvad er mere oplagt end en flot kalender. Du kan vælge en væg kalender, så hele familien kan få gavn af den. Disse findes også i flotte udgaver med forskellige dekorationer. Du kan også vælge en flot dag kalender, med god skriveplads.

Vælger du væg kalenderen, har du mulighed for at købe tomme kalendere, som du selv kan dekorere. Som dekoration kan du bruge billeder af dine gæster og deres kæledyr.

Det kan også lade sig gøre at få kalender med personlige billeder, lavet i online butikker. Her skal du bare sørge for at være i god tid, så du er sikker på den når frem til tiden.

Året der gik i billeder

På samme måde som med kalenderen, har du mulighed for at få lavet en foto bog, med billeder fra året der gik. Igen, kan du også vælge selv at lave den og dermed gøre den lidt mere personlig.

Oplevelser er gode gaver

Du kan købe en oplevelse. Der findes mange spændende oplevelser, som man kan købe som gavekort. Det kan være alt lige fra et udspring med faldskærm, til en god omgang massage.

Oplevelser er tit noget vi ikke giver os selv, netop derfor er det en oplagt gave.

Termokopper og god kaffe

Alternativt til at bestemme hvilken tur du synes den der vinder mandelgaven skal på, kan du købe to termokrus og en pose god kaffe. Måske der ikke behøver yderligere instruktioner. Hvis du synes, kan du vedhæfte et lille kort med forklaring på ideen med gaven.

Et årskort

Et årskort til zoo, tivoli, symfoniorkesteret, teateret, eller noget helt andet. Det kan godt være at dine gæster ikke plejer at gå i zoo, tivoli, symfoniorkesteret eller teateret, men nu har du givet dem muligheden for at gøre det. Et årskort giver modtageren et helt år til at komme af sted i, så mon ikke det bliver brugt.

En gavekurv fuld af guf

En gavekurv er altid et hit. Med en gavekurv har du mulighed for selv at bruge lidt fantasi. Har du selv produceret ting i køkkenhaven, kan du lade nogen af dine produkter indgå i indholdet. Et glas med hjemmelavede chili, en flaske ribssaft og syltede asier, fra egen avl, vil helt sikkert skabe glæde.

Har du bagt til jul, kan en dåse med hjemmebag også nemt være en del af kurven. Har du ikke selv dyrket og samlet så meget fra haven og den øvrige natur, er der rig mulighed for at få sammensat en fin kurv hos mange af dine lokale butikker.

Pep den kedelige æske chokolade op med et skrabelod

En helt almindelig æske chokolade er mere en høflighed end en rigtig gave. Lidt lige som en buket blomster eller en mellemklasse flaske rødvin.

Kan du ikke bruge nogen af ideerne herover, og er du måske kommet i tidsnød, kan du købe en æske chokolade. Pep den op med et skrabelod. Det gør gaven lidt sjovere og lidt mere interessant at vinde. Oven i købet er der en lille chance for at vinderen bliver millionær, bare ved at finde mandlen i den herlige jule dessert.

Menu
Top