6 gode råd til at komme i gang med et varigt vægttab

Har du gentagne gange forsøgt dig med den ene stramme slankekur efter den anden? Men uden langvarig effekt? Så er du bestemt ikke alene. Mange kvinder, særligt i overgangsalderen, oplever at have udfordringer med både vægt, energiniveau og livsglæde. Det kan du heldigvis gøre noget ved nu. Der findes nemlig en vej til et varigt vægttab, hvor du en gang for alle kan opleve succes og et vægttab, som holder.

Det handler i bund og grund om at have det godt, uden at opleve det ene nederlag efter det andet, hvor kiloene blot ryger på igen. Nedenfor kan du få 6 gode tips til et varigt vægttab, som ikke blot forandrer din krop for altid, men som også bringer større mental sundhed ind i dit liv.

1. Om den gode vane og de langvarige løsninger

En sund livsstil handler ikke om et quickfix, som blot kan løses på en enkelt måned eller to. Det handler om at få skabt vaner, som er holdbare og som bringer glæde og energi ind i dit liv. For at holde et vægttab, kræver det en rutine, som du kan holde, hvor du ikke føler, du går på kompromis med livets store glæder.

Det handler derfor ikke om, at man blot skal leve af retter bestående og tør torsk og rå selleri. Der er langt flere komponenter, der indgår i et sundt og varigt vægttab. De gode vaner bliver i høj grad skabt af det rette mindset, hvor man ved at tale pænt til sin krop samt har øget fokus på den spændende forvandling, kan skabe mærkbare resultater.

2. Støtte og opbakning fra familie og venner

Det er altid en god idé at alliere sig med resten af husets beboere. På den måde kan I sammen skabe en bæredygtig vej mod en sundere hverdag. Det kan være svært at finde gejsten og motivationen, hvis man som den eneste i husstanden ønsker at omlægge sine mad- og motionsvaner. Så tag gerne din mand, dine venner eller dine børn med på rejsen, hvor I kan støtte og bakke hinanden op i at gennemgå en forvandling.

I vil sammen komme ud som en stærkere familie med mere energi til alt det sjove og tilmed kunne bruge hinanden som sparringspartnere. Motion er ofte sjovere, når man er sammen. Her kan man sammen grine, skabe gode minder og kvalitetstid, og tilmed blive sundere. 

3. Stol på dig selv og på processen

For at kunne gå ned i tøjstørrelse, få en mindre livvidde og et bedre humør, så handler det om at stole på sig selv og processen. Det kræver at man kan visualisere sine ønsker og drømme, og på en selvkærlig måde have det rette mindset med i projektet. Det handler nemlig ikke kun om mad, og at spise mindre.

Selvomsorg er et vigtigt element i dét at ændre sit eget selvbillede. En kærlig tilgang til din krop, vil give dig større glæde til at kunne se fremad, samt at skabe forandringer. Vejen til succes er langt større, hvis man selv inderligt tror på det, og tør holde fast i det, selv når de gamle vaner til tider kan banke på døren. 

4. Få gode redskaber til et varigt vægttab

Ønsker du at få ny viden, nyt håb og gode redskaber til din vægttabsrejse, så kan det hjælpe med et kursus. Her lærer du, at det ikke længere skal være en straf at tabe sig og opnå den ønskede kropsvægt. Du vil få brugbare teknikker til at finde gnisten, glæden og motivationen til et nyt liv uden hårde og uoverskuelige slankekure. Du vil ikke opleve en yoyo vægt, hvor alle de tabte kilo ryger på igen.

Du vil heller ikke opleve, at du blot får stukket en restriktiv kostplan i hånden, som skal følges nogle uger. Derimod handler det om at finde den rette biokemi, som gavner din krop, din sundhed og dit mentale helbred. Hvis kroppen får det, som den rent faktisk har brug for, så vil den også i langt højere grad være mere samarbejdsvillig, når forandringerne presser sig på. 

5. Styrk dit vægttab med de rette energikilder

Et holdbart vægttab indebærer, at du fylder din krop med gode energikilder, som bidrager til en rar mæthedsfornemmelse. Det handler om at opnå en krop i balance, som får alle de nødvendige næringsforhold. Hermed vil du hverken mærke et uholdbart afsavn, en restriktiv holdning til mad eller unødig knokleri. For at kunne bevare et vægttab, skal det være til at holde ud, da man ellers hurtigt falder tilbage i gamle vaner og mønstre.

6. Mærk forskellen og glæd dig over resultaterne

Ved en sund livsstilsændring vil du mærke, hvordan du uge for uge bliver stærkere. Dette er ikke kun fysisk, men det er også rent mentalt. Resultaterne vil tale for sig selv, når du går adskillige størrelser ned, og dine venner og familie vil bemærke det ændrede sind, som er mere positivt og energisk. Dét i sig selv er en stor motivationsfaktor, som er værd at huske på. Det vil derfor ikke blot være en proces, der skal holdes ud, det er en rejse, som du vil nyde.

Menu
Top